تازه ترین تعریف اندوفیتها « باکتری یا قارچی» است که برای تمام یا بخشی از زندگی خود به بافتهای گیاهان زنده حمله می کنند. درمعنای تجربی، اندوفتیکها باکتری های جدا شده از درون گیاه هستند که هیچ مشخصه یا نشانهای از بیماری ایجاد نمی کنند .(Wilson; 1995)باکتری های اندوفیتیک در یک جایگاه اکولوژیکی شبیه به پاتوژنها کلونیزه میشوند اما با میکروارگانیسمهای پاتوژن گیاه تفاوت دارند، چون در گیاه بیماری ایجاد نمی کنند و با میکروارگانیسمهای (روی گیاه) که درسطح بافت و اندام گیاهی زندگی می کنند نیز تفاوت دارند که به عنوان عوامل موثر بیوکنترلی شناخته شده اند.(Hallmann et al;1997) تا به حال اکثر اندوفتیکهای جدا شده از گیاه، قارچ هستند. اندوفیتها در همه جا حضور دارند و ازتنوع زیستی غنی هستند بیش از 300000 گونه گیاهی بر روی زمین وجود دارد که هر گونه گیاهی، میزبان یک یا چند اندوفیت است. تخمین زده شده که بیش از یک میلیون گونه اندوفتیک مختلف وجود دارند که تنها تعداد انگشت شماری از آنها شرح داده شده است (Sadrati et al; 2013, Stępniewska and Kuźniar; 2013).
تفاوت در تجمع اندوفیتها در بافتهای مختلف نشان دادند که برخی از اندوفیتها به بافتهای خاصیت مایل دارند که این ممکن است بازتابی از ظرفیت آنها برای استفاده و یا زنده ماندن در یک محیط خاص باشد.(Dauod et al; 2013) جمعیت اندوفیتکها توسط تعدادی از فاکتورهای بیولوژیکی ومحیطی مثل : نوع گیاه، سن گیاه، نوع بافت، زمان نمونهبرداری، شرایط محیطی خاک تحت تاثیر قرار میگیرد(Stępniewska and Kuźniar; 2013 ,Conn and Franco; 2003) علاوه براین ژنوتیپ گیاه می تواند جمعیت میکروبی ریزوسفر را تحت تاثیر قرار دهد، بنابر این جمعیت اندوفیتها در شرایط کلون شدن تحت تاثیر ژنوتیپ گیاه قرارمیگیرد (Smith and coodman; 1999, Stępniewska & Kuźniar; 2013) که استرسهای پاتوژنی نیز اثر قابل توجهی در جمعیت اندوفتیکها نسبت به ژنوتیپ گیاه دارند (Reiter. et al ; 2002) علاوه بر اینها، مسیرهای متابولیکی میکروبی نیز نقش مهمی در تنوع اندوفیتها بازی می کنند(Stępniewska & Kuźniar;2013). یکی از فاکتورهایی که به مقدار زیاد روی تنوع جمعیت اندوفیتها اثر میگذارد، تغییرات جغرافیایی است که در آب و هوای معتدل، تجمع اندوفیتیک غنیتر از نواحی گرمسیری و سرد جهان است(Fisher et al; 1995 , Arnold and Lutzoni; 2007) قبلا بر این باور بودند که اندوفیتها از تکامل میتوکندری و کلروپلاست در سلول گیاهی و بعد زمینه ژنتیکی شبیه به میزبان شکل گرفتهاند در حالی که بعدا بر این باور شدند که اندوفیتها از بیرون به درون گیاه از طریق سطح ریشه زخمی و یا ایجاد کانال وارد میشوند(Zhenhua et al; 2012).
اندوفیتها میتوانند با گیاه رابطه داشته باشند و همچنین میتوانند به گیاهان دیگر کلون شوند و علاوه بر این میتوانند باعث افزایش مقاومت میزبان در برابر عوامل مختلف زنده و غیرزندهای که تحدیدکننده هستند بشوند و نقش مهمی در کنترل بیولوژیکی و ترویج رشد گیاه و همچنین افزایش متابولیتهای فعال زیستی دارندZhenhua et al; 2012)).
باکتری های اندوفتیک میتوانند مولکولهای کوچک اندولی مثل: ایندولاستیکاسید، ایندولگلایسین را تولید کنند که هورمونهای رشدی گیاه را سنتز کرده و به بهبود رشد گیاه کمک می کنند. متابولیتهای فعال زیستی بدست آمده از میکروبها یا اندوفتیکها با خاصیت، ضدمیکروبی، ضدویروس، ضدسرطان، آنتیاکسیدان، ضددیابت و سیستم ایمنی کشف شدند(Chiristiana et al; 2013) که علاوه برای این اندوفیتها به عنوان منبع مناسبی از میکروارگانیسمها و ژن به شمار میروند (Zhenhua et al; 2012).
فرم در حال بارگذاری ...