در دهه گذشته توسعه نانوکامپوزیتهای پلیمری جدید رشد قابل توجهای داشته است. در مقابل کامپوزیتهای متعارف و معمول، نانوکامپوزیتها دارای ویژگی هستند که در آن از پرکننده ای که حداقل در یک بعد دارای اندازه کمتر از nm100 باشد استفاده شده است. از جمله مزایای نانوکامپوزیتهای پلیمری این است که خواص متعددی به پلیمر اولیه میدهد با وجود این که نسبت به دیگر تقویت کنندهها محدودیت کمتری در فرایندپذیری آن ایجاد مینماید[1]. کلید این ویژگیها در طراحی و رفتار نانوکامپوزیتهای پلیمری است که شامل اندازه و خواص نانو ذره پرکننده و سطح مشترک بین نانو ذره پرکننده و ماتریس میباشد[2].
در گذشته نه چندان دور پایه نانوکامپوزیتهای پلیمری جدید نانولولههای کربنی[1] بود که تحقیقات وسیعی روی آن انجام گرفت. دسته شدن و تجمع ذاتی نانولولههای کربنی و هزینه بالای تولید آن کاربرد این مواد را محدود کرده است[3]. در این میان گرافن[2] به عنوان یک جایگزین که نوید بخش تولید نانوکامپوزیتهای پلیمری جدید است توجهها را به خود معطوف کرده که ناشی از خواص عالی آن از جمله خواص حرارتی، الکتریکی، مکانیکی و فیزیکی میباشد[4].
1-2- هدف
امروزه در بسیاری از کاربردهای مهندسی، به تلفیق خواص مواد نیاز است و امکان استفاده از یک نوع ماده که همه خواص مورد نظر را برآورده سازد، وجود ندارد. به عنوان مثال در صنایع هوافضا به موادی نیاز است که ضمن داشتن استحکام بالا، سبکی ، مقاومت سایشی و مقاومت در برابر نور ماوراء بنفش خوبی داشته باشند و در دمای بالا استحکام خود را از دست ندهند. از آنجایی که یافتن مادهای که همه خواص فوق را دارا باشد، دشوار است، بهتر است به دنبال روشی برای ترکیب خواص مواد باشیم، این راه حل همان استفاده از مواد کامپوزیتی است. در این پژوهش، فعالیتهای تحقیقی در زمینه تهیه نانوکامپوزیتهای هیبریدی رزول/گرافن/الیاف کربن صورت گرفت تا پارامترهای موثر در تهیه و ترکیب درصد بهینه آنها شناسایی شوند و سپس نقش صفحات گرافن بر روی پخت، مقاومت حرارتی، مورفولوژی و ساختار شیمیایی رزین فنولیک و همچنین چسبندگی رزین به الیاف و خواص مکانیکی حاصل از آن بررسی گردد.
فرم در حال بارگذاری ...